AEROBIK

Definicija Aerobika:
Korišćenje iste velike mišićne grupe, ritmično, u periodu od 15 do 20 minuta ili duže, a da pritom zadrže 60-80% od maksimalne srčane frekvencije.
Razmišljte o aerobnoj aktivnosti kao aktivnosti koja dugo traje ali je malog intenziteta. Aerobne aktivnosti uključuju: hodanje, vožnju bicikla, trčanje, plivanje, aerobik časove i kros-kanri skijanje. Anaerobna aktivnost je kratkotrajna aktivnost visokog intenziteta. Anaerobne aktivnosti uključuju: reketbol, ski spust, dizanje tegova, trčanje, softbol, američki fudbal i fudbal.
Aerobik: Ova reč, samo po sebi, jednostavno znači "sa kiseonikom", ali ona dobija novi smisao kada se koristi kao pridev za opisivanje vežbi. Aerobna vežba je vežba koja je energična dovoljno, traje dovoljno dugo i dovoljno redovno radi. Aerobik su časovi vežbanja koji se rade uz  muziku, predvođeni od strane kvalifikovanih instruktora koji će vas voditi kroz razne isplanirane pokrete koji će  vaše srce i pluća pokrenuti da pumpaju i odžavati ih u dobroj formi. Plus to može biti veoma zabavno! Kao što Eshil je rekao: "Sreća je izbor koji zahteva trud i vreme."
Aerobik će vam pomoći da sagorite telesne masti (aerobne vežbe sagorijevaju masti brže nego bilo koje druge vrste vežbe) i poboljšati vam snagu tela, oblik i zategnutost. 
Još jedna jednostavna mera provere optimalanog intenziteta vežbanja je takozvani "test razgovor".Trebalo bi da budete u stanju da obavite kraći razgovor dok radite aerobik vežbe. Ukoliko vam ponestaje daha dok govorite, verovatno radite anaerobno. Kada radite anaerobno,  pre ćete se zamoriti i verovatnije je da ćete dobiti upalu mišića nakon vežbanja.
Koristi po kardiovaskularni sistem
Aerobik vežbe poboljšavaju kondiciju srca i pluća povećanjem količine kiseonika koji je na raspolaganju telu i omogućavajući srcu da koristi kiseonik mnogo efikasnije. Kako srčani mišić postaje jači i efikasniji, sa svakim otkucajem srca pumpa se veća količina krvi. Kao rezultat toga, vežbač koji je u kondiciji može da radi duže, energičnije i da ostvari brži oporavak na kraju grupe aerobnih vežbi.